GuruHealthInfo.com

Valgus prst deformacija i

Video: Zdravljenje valgusna deformacija prvega prstov

Valgus deformacija palca značilna vrsta povezanih dogodkov, pomembnih za razumevanje patologijo in razvoj omenjenih patogenetske terapij. Poleg valgus palec bolezen vključuje metatarsophalangeal skupnih artroza deformirajoči, kroničnega burzitisa, exostoses sem metatarzalnem glave, prečno ploskosti stopala, notranjost (VARUS), in v nekaterih primerih I in pronacija odmik metatarzalnim. Še posebej škodljiva za pacienta v tem stanju je zmanjšanje nosilnosti slinavke anteriorno pojavlja po zdrsu I metatarzalno glavo medialno sezamoidna kost pod zunanjim robom sklepnega površini glave. Kot rezultat, se obremenitev prenese na sredini glave na metatarzalnem kosti. Na plantarni površini, in v zadnjih projekcijah se oblikujejo kurja očesa, Žulj ovira hojo zaradi hude bolečine.

Za kirurškega zdravljenja prečno zavalil postaje s prstom valgus odmik I trenutno spremembe več kot 200 metode in njihove modifikacije. V klinični praksi pogosto uporablja 8-10 operativne tehnike, da mnogi kirurgi uporabljajo, ne da bi pri tem upoštevala resnost bolezni in naravo patologije metatarsophalangeal spoja.

V večini primerov so odpravili eno ali dve sev komponento in ne upoštevajo drugih sprememb.

Do take operacije vključuje resekcijo exostosis na stranski površini glave I metatarzalnem (operacija Schede) resekcijo proksimalnega odseka proksimalnega falango palca (delovanje Brandes), resekcija glave I metatarzalnem (Vreden-Mayo operacija), derotation osteotomije sem metatarzalnem in adduktorotenotomiya ( delovanje Vorontcova) resekcija metatarzalnem glava I z izrezu trapeza obrnjen proti spodnjemu na srednji ploskvi, in zadrževalni glava ploskev hrustanca a (Bohm operacija) 'proksimalno osteotomije g olovki sledi žogo (Chaklin operacijo), fenestrated osteotomije v distalnem I metatarzalnim (delovanje Kocheva), ekscizija klinasto z glave sem metatarzalnem s premikanjem v zanimivi osteotomije baze I metatarzalnem (Logroshino operacijo), poševna osteotomije diafize I metatarzalnem vrtenje kostni (Ludloffa delovanje) in drugi. Vsaka od teh operacij se prizna antifiziologichnymi in celo onesposobijo (I resekcija metatarzalno glavo z odvozom sezamoidna kost, distalni resekcijo polovice presežne metatarzalnem I), število d rugih - neučinkovito (operacija, skrajšanje I metatarzalnem kost). Nekatere operacije so pomembni kot delovanje komponente rekonstruktivne usmerjena ne samo odpraviti deformacije palca, ampak tudi za obnovo celotnega sprednjega dela (Schede delovanja, Brandes Vorontcova).

Pri izbiri načina zdravljenja hallux valgus palca je treba upoštevati, da se preprostost in zanesljivost kirurgije dobre rezultate, vedno ne ujemajo. Ok najbližja kozmetični rezultat po preprosti postopki, ki zagotavljajo popolno ali delno resekcijo metatarzalnim glav sem pogosto obrne k bolniku nekaj let kasneje zaradi močnega sekundarne deformacije in disfunkcije celotnega spodnji okončini.

Takšni bolniki potrebujejo podporo popravilo funkcije stopalo anterior, najpogosteje z razširitvijo sem metatarzalno kost je. Če napaka glave in delu diafize sem metatarzalnem kosti posnetek bi bilo treba preostali sem metatarzalnem kosti proksimalne falange palca. Hvala za to funkcijo metatarsophalangeal spoja meni interfalangealnih spoj palca. Obstajajo različne metode operativnega rekonstrukcija sprednjega valgus I s prstom.

Po postopku, sprejetega v TSITO je deformacija odpraviti z odstranitvijo osteohondralni izrastki na medialni strani glave sem metatarzalnem kost resekcijo tretjo bazo prsta I proksimalno falango (Schede-Brandes operacijo) subperiosteal prečna osteotomije bazo sem metatarzalnem kost, uvaja med fragmenti namesto klin osteotomije kosti z odstranjenimi od osnove proksimalnega falango od palca, tvorba plantarne vezi obliki traku prečno očesa Mylar z Klimov osem.

po tej operaciji tehniko

Pod Intraosalna anestezija proizvaja lokasto rez na notranji površini I metatarsophalangeal skupno izboklino navzdol, ki se nadaljuje v ravni črti vzdolž I metatarzalnem kosti na svojem proksimalnem koncu. Razčleniti kožo metatarsophalangeal spoja otseparovyvayut loputo, ki vključuje stene vrečko, na zadnjem delu stopala: lopute zašite nit in obdrži posnetek. Vzdolžni rez do kosti rezom skozi mehko tkivo na notranji površini sklepne konča, nato mobilizacijo vodje metatarzalnem kosti in proksimalne falange palca na sredi nje. Površina ostane po resekcijo exostosis, mora biti gladka (operacija Schede) in same otmodelirovat glave v skladu z glenoid votlino proksimalnega falango palca I. Dislociranim rane sklepnega konec proksimalne falange, tako da je njegova površina hrustanec "videti" naravnost navzgor. V tem položaju, z žago Dzhili resekcija proksimalno tretjino proksimalno falango (delovanje Brandes). Odvisno od stopnje deformacije porcij resekcija falango razponih velikosti od 1/3 do 1/2 njegove dolžine.

Naslednja faza operacije - Popravek položaj sem metatarzalnem kosti. Subperiosteally s treh strani (notranji podplat in zadaj) izpostavitev proksimalni kosti ločili in neko razdaljo 12-15 mm od spojne klinoplyusnevogo proizvajajo prečno osteotomije brez prečkanja stransko ploščo skorjo. Razdelitev med kostnih fragmentov uvajalnega klina tvorjena iz izrezanega dela proksimalnega falango. Osnova je klin, ki se pripravijo navznoter. Zaradi tega metatarzalnem ima svoj običajni položaj.

V zadnji fazi delovanja - odstranitev širjenja stopala lateralis. To poteka, ko rastlina ustavi zaradi motnje v mehkih tkiv, ki jih je mogoče ročno pretikanje. Fiksna deformacija je kontraindikacija za ustvarjanje prečno ligament, saj zlomi metatarzalne V se lahko zgodi v prihodnosti. Vzdolžni prerez razkrivajo hrbtišče vznožju njene površine na prednjem območju glave V metatarzalnim v. Še en rez je nastal v območju prvega metatarsophalangeal spoja. Skozi te zareze izvaja s strani podplata v obliki osmih grobe mylar trak 20 mm širine, katerega konca obkroža zunanjo površino okoli strani metatarzalnim kosti. Uporaba ročni vklop končati dajo normalno obliko, nakar koncih traku v stanju zmerne trojne sklopa napetost kravato in potopljen v mehkih tkiv iz podplata. Rane po spiralna raztopina furatsilina zašite dobro. Naloži mavec za "boot" za obdobje 4 tedne.

G.N.Kramarenko in I.S.Istomina (1981), ki temelji na zdravljenje 776 bolnikov z izkušnjami prečno sploščena stopala in prstov valguenoy deformacija sem po metodi, sprejetega v TSITO poročajo naslednje rezultate: dober rezultat dobimo pri 81,8% bolnikov, zadovoljivo - pri 15,8%, nezadovoljivo - 2,4%. Vsak tretji zaplet, opozoriti avtor, značilen po zlomu metatarzalnem V. Zato mnogi kirurgi v zadnjih letih opustila metodo za odpravo širjenja prečne postaje. Med obstoječimi metodami za hitro odpravo prečno sploščena stopala z valgus deformacija najbolj primerni prsti sem operacijo šteje Korzh-Jaremenko.

Naslednje operacije oprema

V skladu s prevodnikom ali Intraosalna anestezijo na dorsum stopala v območju štrline dolgega toe Ekstenzor kit IV naredimo dvakratne dolžine reza kože 1 cm, ena na dnu za prste IV, drugi na kraju izvora tetive prednjim delom gležnja. Po striženjem na teh lokacijah se ekstrahira in začasno se kite zavit v vlažno krpo in nato uporabimo kot estrih. razširitev prstov bo še naprej na račun kratkega iztegovalke.

Potem zunanji rez brez odpiranja metatarsophalangeal sklepne kapsule, zaradi njega in žogo V. metatarzalno kosti s. Uporabite sveder s premerom 3-3.2 mm proizvodi za gradnjo predorov vse metatarzalnem kosti. Vrtalne krone poteka skozi glavo stopalo V kosti je, materničnega vratu, IV, III in II metatarzalnem kosti in metatarzalnem glava I. Skozi kanale tvorjenih v kosteh izvedemo transplantata. Konci kit zašite na pokostnice in I V metatarzalna Žica šivanje. Pri starejših otrocih s hudo ravnosti postaje kot vezi M.S.Shapiro (1987) priporoča uporabo pločevinkah allosuhozhiliya.

Ker je delovanje self-popravek prečno sploščena stopala redko uporabljajo, saj lahko prepreči deformacije, vendar ne v celoti odpraviti. Po pričevanju je treba dopolniti z določitvijo vseh razpoložljivih komponente deformacije.

Trajanje imobilizacije po rekonstruktivno kirurgijo na noge je odvisna od ravni metatarzalnem osteotomije I in njenih značilnosti učinkovitosti.

Izraz imobilizacijo 4 tedne se lahko omeji le, kadar osteotomije izvedemo v bazi metatarzalnem kosti, nekateri razdalja 12-15 mm od spoja brez motečih klinoplyusnevogo Bočna skorjo. Ko osteotomies izvaja v diafize, je treba trajanje imobilizacija biti vsaj 2 meseca. Imobilizacija se ustavi po radiološki konsolidacije s sedežem v osteotomije.

Kot je sredstvo za nego spremljanje po prenehanju imobilizacije treba poskrbeti za imenovanje bolnikov po korektivnih naprav ter ortopedskih čevljev, ki ob upoštevanju deformacije drugih delov postaje: vzdolžno ravno namestite valgus noge. V vsakem primeru je predpisana bolnik nosil arch podporo pri izračunu vzdolžni in prečni lok v enem letu po operaciji.

kirurgija stopala
D.I.Cherkes-Zadeh, Yu.F.Kamenev

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný